dijous, 10 d’octubre del 2013

Les noves fonts d'aprenentatge - Descobrir, compartir i aprendre

En l'actualitat, com ja sabem les tecnologies avancen molt ràpidament. A GITIC, hem descobert dos grans fonts d'aprenentatge en les que podem observar, compartir, reflexionar i aprendre. Seguidament us explicaré en que consisteixen i la gran utilitat que tenen.

  • SCOOP.IT: 
Descripció:


Scoop.it és un nou sistema que ens permet compartir informació que trobem a Internet, d'aquesta manera es crea una pàgina personal composta per recursos interessants que poden consultar els altres usuaris. El terme Scoop.it prové de l'anglès, "content curation", i consisteix en el procés de filtrar, agrupar i compartir tota la informació sobre un tema.


Aquí podem veure un esquema del procés per compartir informació a través de Scoop.it:


curación


Podem dir que és una excel·lent forma de compartir i mostrar informació amb altres persones. A diferència d'un blog, a partir de Scoop.it l'autor no necessita escriure un article sinó comentar altres continguts de Internet, aquesta eina ens proporciona la habilitat de crear diferents temes actuals d'interès. 
A més a més hi ha moltes formes de fer servir aquest espai, ja que ens pot ser útil  per mostrar continguts sobre un tema determinat i tenir-los emmagatzemats. Com moltes altres xarxes, Scoop.it és una gran ajuda per tal de cercar informació, compartir-la i mantenir-se actualitzat.

Reflexió:

Tothom que utilitza Scoop.it ha pogut comprovar que és una bona forma d'aprendre i d'interactuar amb altres usuaris a través de compartir i comentar articles. Podem trobar tot tipus de informació, ja que hi ha una gran diversitat de continguts i  temes a escollir. Com a estudiants i futurs mestres és una eina molt útil, tant per l'aportació d'idees com per la creació de treballs o projectes.
Per tant la conclusió que trec jo sobre aquesta nova font d'aprenentatge és que tothom l'hauria d'utilitzar per tal d'ampliar els nostres coneixements, poder descobrir curiositats, com per exemple, convocacions de conferències, noticies actuals, etc.


Ampliació: 


Finalment com ampliació us animo a que us creeu un usuari de Scoop.it i a unir-vos a aquesta gran xarxa d'aprenentatge.
Us deixo el meu usuari, principalment centrat en l'educació, on podreu trobar informació i curiositats que us poden interessar, si us agrada podeu seguir-me i poder veure tota la informació que vaig compartint! Gràcies!

http://www.scoop.it/u/sandra-perez-royo



Com ja he dit abans, cada dia aquest gran món de les tecnologies es va ampliant, a continuació us parlaré sobre una altra xarxa social que ha aconseguit un gran èxit i s'ha convertit en una de les més utilitzades al món.



  • TWITTER:
Descripció:

Twitter és una xarxa que reuneix les qualitats dels blogs, les xarxes socials i la missatgeria instantània, és una nova forma de comunicació, que permet als seus usuaris estar en contacte amb altres persones a través de missatges de 140 caràcters anomenats Tweets.
A més de interactuar amb altres usuaris, Twitter ofereix diverses aplicacions com buscar noticies o veure els temes més parlats i comentats, per aquest motius tots els que utilitzen Twitter estan informats contínuament, ja que es mostra tota la informació que regna al món o més concretament al nostre país.
L'ús principal és la selecció de temes que agradin i descobrir als usuaris més interessants, perquè com he dit abans, aquesta xarxa és una de les més populars i moltes persones conegudes ja formen part d'aquesta xarxa social.
Els principals conceptes associats al ús de Twitter són els següents:
Per començar els usuaris es poden convertir en seguidors (followers) d'altres persones. Els temes més populars i destacats es coneixen com trending topics, que són els més comentats a partir de ser els tweets més reenviats, aquest procés es diu retweet. Per últim el terme hashtags, són paraules o frases que comencen amb el símbol de hash (#) i que formen una etiqueta, al fer click en un hashtag, Twitter fa una cerca per mostrar els missatges de tots els usuaris que han comentat el tema.
Com podem veure és una eina molt amplia que a part d'ajudar a informar-nos, també és una forma lúdica  i dinàmica de passar l'estona i divertir-nos.

Reflexió:

Com molt de nosaltres sabem, Twitter és una xarxa social utilitzada mundialment que ha originat un gran èxit des de fa uns anys, però cada vega té més ressò i és més utilitzada.
Jo personalment, utilitzo bastant aquesta xarxa social ja que és una forma ràpida de relacionar-nos amb altres persones, de comentar temes d'interès i estar informats del que passa al nostre voltant. No només s'ha d'utilitzar per crear relacions amb altres usuaris sinó com a font d'aprenentatge, ja que podem descobrir tweets d'interès, assabentar-nos de diferents events, etc.
Com a conclusió dir que si utilitzem d'una bona manera aquesta xarxa ens pot servir de gran ajuda, però també és una bona manera de divertir-se i descobrir curiositats.

Ampliació:

Us deixo el meu Twitter per si voleu seguir-me, aquells que encara no s'han unit ho aconsello, Twitter és una manera d'aprendre i a la vegada passar-ho bé!




Fins aviat lectors!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada